Дали има нещо притеснително в доклада на ДАНС, според който заместник-министър

...
Дали има нещо притеснително в доклада на ДАНС, според който заместник-министър
Коментари Харесай

Радев призова органите да разкрият играчите зад Кодгейт

Дали има нещо притеснително в отчета на ДАНС, съгласно който заместник-министър на електронното управление се е сдобил нелегално с т.нар. хеш кодове на машините до гласоподаване, следва да кажат съответните органи.

Така разяснява последния скандал на политическия хоризонт президентът Румен Радев.

" Разбира се, че прочетох отчета на ДАНС, само че най-важното през днешния ден е да се гласоподава всеобщо. Да се обезпечи успокоение в изборния ден и да има убеденост, че гласът на всеки българин ще бъде зачетен. (...) Имаме потребност от незабавно възобновяване на доверието на изборния развой, по тази причина чакам способените органи в най-скоро време да извършат своето следствие и да оповестят кои са играчите и претекстовете за този акт ", прикани Радев.

Президентът бе безапелационен - следва да има промени в Изборния кодекс, които да върнат доверието в изборния развой. Но при все че: " Всеки парламент се ангажира с смяна в ИК. Да ви върна назад в декември предходната година, тогава постанових несъгласие на последната смяна в ИК, която обезсмисли машинното гласоподаване, тъй като в действителност трансформира машините в печатащо устройство. Тогава се откри устойчиво болшинство, което отхвърли моето несъгласие. Дали би трябвало да има смяна - да, би трябвало да има смяна ", сподели президентът, само че акцентира - възобновяване на доверието в изборния развой изисква старания от всички институции.

Радев няма желание и да разгласява отчета на ДАНС, тъй като службата не била подчинена на него, а на Министерския съвет и персонално на министър-председателя.

Съзря обаче редица въпросителни по отношение на кадровата политика на кабинета: " И във връзка с министъра на електронното ръководство, на заместник-министъра, както и на заместник-председателя на ДАНС (Петър Петров, някогашен народен представител от ПП/ДБ), които са предопределение на ръководещите. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР